Bij een beugel verdient goed poetsen extra aandacht
oral-b products
ovelay
oral-b products
headerfirst headersecond headersecond
   
Arrow Left Terug naar filter
   
oral-b products
buynowheaderfirst buynowheadersecond
oral-b products
headerfirst headersecond
oral-b products
headerfirst headersecond
three smiling girls

Bent u of is uw kind onder behandeling van een orthodontist, dan bezoekt u deze ongeveer eenmaal per maand. Hij of zij controleert de conditie van de beugel of andere hulpstukken om ervoor te zorgen dat deze voortdurend druk op het gebit uitoefenen om de gewenste resultaten te bereiken.

Bovendien zijn deze regelmatige bezoeken belangrijk om mogelijke problemen aan het licht te brengen. De orthodontist of mondhygiënist kan advies geven over de juiste manier van poetsen en flossen bij een beugel. Veel tandartsen en orthodontisten raden beugeldragers aan om het gebit na elke maaltijd of snack schoon te maken. Bovendien raden sommige tandartsen een mondspoelmiddel aan om plakopbouw te voorkomen op de plaatsen die moeilijk te bereiken zijn met een tandenborstel.
Als u een beugel heeft, poets uw tanden dan in twee stappen - eerst van boven naar onder en dan van onder naar boven - om eventuele vastzittende voedseldeeltjes tussen de beugel los te maken. U kunt ook een speciaal ontworpen borstel gebruiken om tussen de beugel te reinigen. Rijg tijdens het flossen het flossdraad voorzichtig onder de horizontale draad (de boogdraad) door en flos voorzichtig tussen alle tanden. Pas op dat u de boogdraad niet onder te veel druk zet. Voor het geval uw orthodontist dit vergeet te zeggen: het duurt waarschijnlijk ongeveer drie keer zo lang om uw gebit te reinigen met een beugel dan zonder, dus trek er voldoende tijd voor uit.

oral-b products
buynowheaderfirst
Artikelen die u wellicht behulpzaam vindt

oral-b products
buynowheaderfirst
Producten die wij aanbevelen

Meer weten
Oral-B orthodontale borstel