Mondspoelmiddel voor kinderen
oral-b products
ovelay
oral-b products
headerfirst headersecond headersecond
   
Arrow Left Terug naar filter
   
oral-b products
buynowheaderfirst buynowheadersecond
oral-b products
headerfirst headersecond
oral-b products
headerfirst headersecond
smiling girl

Oudere kinderen en tieners zijn vaak geïnteresseerd in een mondspoelmiddel als ademverfrisser, en ze kunnen ook baat hebben bij een fluoridespoelmiddel. Voor kinderen met een beugel is een mondspoelmiddel met fluoride een goed idee, omdat het spoelen het gebit kan helpen beschermen tegen zuurproducerende plakbacteriën die zich kunnen opbouwen onder en tussen de slotjes.

Over het algemeen zijn mondspoelmiddelen voor jonge kinderen niet geschikt, omdat zij minder in staat zijn te voorkomen dat ze het doorslikken. Kinderen van 6 tot 12 jaar dienen mondspoelmiddel uitsluitend onder toezicht van een volwassene te gebruiken. Kinderen onder de 6 jaar kunnen beter helemaal geen mondspoelmiddelen met fluoride gebruiken. Te veel fluoride kan namelijk bij kinderen van wie het gebit nog niet volledig ontwikkeld is tot fluorosis leiden, wat niet schadelijk is maar lelijke vlekken in het glazuur van de tanden kan achterlaten.
Het is goed om te weten dat er mondspoelmiddelen met en zonder alcohol verkrijgbaar zijn. Het spreekt voor zich dat alcoholvrije producten de voorkeur verdienen voor kinderen. Deze zijn net zo effectief als ademverfrisser en zijn er ook met fluoride. Ongeacht welk soort mondspoelmiddel uw kind gebruikt, vergeet niet hem of haar eraan te herinneren dat een mondspoelmiddel, zelfs met fluoride, geen vervanging is voor tweemaal per dag tandenpoetsen en dagelijks flossen om een gezonde lach te houden.